Open wijndagen, een drukke bedoeling!!!

Standard

Dit weekend (en komend weekend) staat in het teken van open Nederlandse wijn weekend. Wijngaarden in Nederland die de deuren wagen wijd open zetten. Dit jaar een drukke bedoeling. Niet zo zeer de opkomst (vooral Zondag was een dag in het teken van regen) maar meer ook omdat in deze periode van het jaar en vooral dit jaar het druk is met allerlei belangrijke activiteiten.

IMG_1322

Zoals je waarschijnlijk al gelezen hebt zijn de meeste al begonnen met de oogst. De hete zomer van dit jaar heeft de rijping aanzienlijk vervroegd. En de hoeveelheid hoor je van vele ligt hoger dan de  “normale” jaren. Dit houdt dus in dat ook in  de kelder alles eerder klaar moet staan. En ja die hoeveelheid zorgt voor menig wijnmaker dit jaar voor ruimte te kort. Te weinig opslagruimte om alle wijnen in op te slaan. Dus extra werk om extra tanks en andere zaken aan te schaffen en te zorgen dat die in een relatief korte periode ook gebruikt kunnen worden.

Dus tussen het plukken door, waarbij vele vrijwilligers en of ervaren wijnplukkers gecoacht moeten worden, het prepareren van de kelder, zit dan een open dag. Dus een extra organisatie in al een overvolle organisatie. (Misschien een idee om het nationale openweekend in het eerste weekend van september te doen.)

In ieder geval is het een super initiatief die zeker de aandacht verdiend.

Want zeg nou zelf niks is leuker als eerst door een overvolle wijngaard te lopen en daarna de wijnen te proeven van dat wijn domein.

IMG_1330

Heb je dit weekend geen tijd gehad of was je het “vergeten”komend weekend zijn er in ieder geval nog een paar open. Bewust of wegens de weersvoorspelling verzet naar 29-30 september. o.a. Nederlandse wijnbouwcentrum, Twente wijn etc.

ps in het nieuwe Nederlandse wijnboek lees je meer over verschillende wijngaarden die Nederland rijk is.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s