T.H.T. in de wijnkelder

Standard

Je herkent het misschien wel. Van verjaardagen tot speciale gelegenheden. Van menig kennis, vriend, familie of collega krijg je een fles wijn cadeau. Ze weten immers dat jij een enorme wijnliefhebber bent.

En als je dan genoeg feestjes geeft (hint) kan je wijnkelder aardig in volume groeien. Een fles Bordeaux, een mooie Rhône, heerlijke Duitse riesling, een Californische Chardonnay of natuurlijk een geweldige Bourgogne. Als je geluk hebt tenminste!!

Wijnen die je soms nog kan bewaren. En die vaak zeker wat tijd kunnen gebruiken. En inderdaad nadat het bezoek weg is leg je de wijnen zorgvuldig in jouw wijnrek of wijnkelder. Wachtend op het moment dat ze weer ontdekt worden door jou. Hopelijk op het juiste moment. En geen seconde later.

2018

Een handige tip die ik wil mee geven is;

Maak je eigen tenminste houdbaarheids datum !!

Stel je hebt een mooie bordeaux gekregen, zoek deze eerst op. Het liefst op de eigen website. Bijvoorbeeld Chateau Dauzac . Deze geeft per oogstjaar de meest geschikte drinkperiode en bewaarpotentieel. Nu plak je op de capsule of de ziel het stickertje met het jaartal wanneer je hem wilt gaan drinken.

Zo kan je makelijk en snel je volgende wijn vinden. Mocht je veel ruimte hebben kan je natuurlijk ook je wijnrek hier op indelen. Bij mij liggen de bewaarwijnen onderin het rek. En daarboven heb ik een rij van mooie bijzondere wijnen voor speciale momenten. En daarboven een rij van wijnen die mooi en naar gelegenheid (lees stemming) gepakt kunnen worden.

Een systeem die ook voor wijnwinkels een uitkomst kan zijn. Denk aan een voetnoot in jouw voorraad beheer of inderdaad een sticker op de wijnfles niet alleen makelijk voor jou maar zeker voor de wijnconsument!!!

Salute op jouw wijnreis.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s