Ik neem je mee…

Standard

Ik neem je mee

Dit keer wil ik terug koppelen op een eerder blog. Die je misschien nog niet eens gelezen hebt. Het gaat over  mijn voornemens van het komende jaar . Dat ik wil dat iedereen , jij & ik en al die anderen betere wijn gaan drinken.

Er zijn hier al tal van discussies over geweest. Waaronder goede wijn hoeft niet duur te zijn. Wijn die groot wordt ingekocht heeft een lagere inkoopprijs enzovoort. En om heel eerlijk te zijn ben ik ook een voorstander van dat je vooral de wijn moet drinken die jij lekker vind. Is het jp chenet met een rietje?  Vooral doen. Als het voor jou werkt . Helemaal goed.

Wat ik wel wil doen is jullie uitdagen om vaker een uitstapje te maken. Zo af en toe gewoon iets anders. Pak een mooie rode wijn uit langedijk (noord holland) , een roemense wijn waarvan je de druif niet eens kan uitspreken. Gewoon doen.  Doe dit samen met iemand anders of doe dit net als mij tijdens het leren en bestuderen van een wijngebied. Want zeg nou zelf van alleen lezen is nog nooit iemand wijzer geworden.

En vooral met wijn is het vooral het proeven wat belangrijk is. Je kan kijken naar al die duizend etiketten. Door duur betaalde marketingbureau’s ontwikkeld om jou en mij te trikken om die speciale fles te pakken. Een chateau op het etiket voor de klassieke wijndrinker en een paar gekleurde strepen voor de arteristieke wijndrinker. Wat een beetje modern art wel niet kan doen.

Al die ingrepen aan de buitenkant van de fles zijn niet zo belangrijk. Het is de inhoud die telt. Wine book

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s