Libanon wijn

Standard

map2

Libanon een geweldig wijnland

Maandag 11 mei was het zover. Op deze mooie zomerse dag ging ik op weg naar het Belgische Retie. Dit was de eerste persoonlijke kennismaking met Camille Karout en zijn wijnen. Een gezellig en knus dorpje en dito proeverij. Zoals gewoonlijk arriveerde ik bijtijds. Ik vind het altijd fijn om als eerste bij wijnproeverijen aanwezig te zijn . Kan je vaak rustig op je gemak proeven heb je de ruimte en hoef je niet te vechten om de spuugbak. En zijn vaak de producenten en/of wijnleveranciers nog druk bezig met zichzelf en hoef je geen vragen of informatie te verkrijgen als je net de eerste proef slok pakt (misschien herken je dit wel je neemt de eerste slok van de wijn om te proeven en op dat moment krijg je de vragen van of hij goed is, uitleg waar hij vandaan komt enzovoort, waarop je half slurpend en soms proestend kan knikken, uitspugen en beantwoorden)

De Libanese wijnen, kort samengevat zeer mooie wijnen uit een toch wel onbekend wijnland. Vooral Château Khoury  is een producent die mij in de gehele linie aansprak (ben benieuwd naar jullie mening dus laat die vooral hieronder achter. De Red Lebanon was goed gemaakt en het etiket natuurlijk nog steeds discutabel. Mooie verschillen in de Château Qanafar  (2011 &2010) waarbij vooral de 2010 verrassend was is in zijn geheel. Vol rond hoog in smaak en dusdanig in balans dat het verhaal tot in de puntjes klopte. De Cabernet franc van Aurora deed wat hij moest doen; Donker, aards animaal en verweven fruit. De cabernet franc blijft een geweldige druif.

red lebanon

Al met al een geslaagde dag, een ware Symphonie van wijnen die ik iedereen wil aanraden om te proberen!!! Het zijn wijnen met rijpe tonen, breed smaak pallet en complexiteit en kunnen meedoen in de internationale wijn top

ps Château KhouryChateau Symphonie 2006  is een geweldige blend en de volgende jaargang die komt ga ik zeker proberen.(2006 was 2 weken later geplukt dan gangbaar)

ben je nieuwsgierig geworden kijk dan op: http://www.libanonwijnen.com/

Vergeet niet ik ben benieuwd naar jouw reacties, ervaringen en mening. say it in the comment box below

Vineuze groet,

Vincent Bakker

Advertisements

One thought on “Libanon wijn

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s