Goede voornemens

Standard

Goede voornemens in wijn

Created: 10 December 2014

Door Vincent Bakker

Heb jij je voornemens ook al klaar liggen. Het lijstje van wat wel en wat niet?

Ik heb mijn goede voornemens al gemaakt niet vanaf de “officiële” dag zoals zovelen. Nee vanaf het moment dat ik begon met het schrijven van deze columns.

Heel simpel gezegd is mijn doel om heel Nederland wijn te leren drinken met beleving. Om die € 2,69 te veranderen in een dikke vijf plus.

In plaats van; goed is goed genoeg of voor een dubbeltje op de eerste rang. Wil ik dat je dadelijk zegt van vandaag drink ik een goede beaujolais nouveau, een betere chateau uit de bordeaux of een van de vele andere mogelijkheden.

Ik wil je uitdagen om voordat je die wijn koopt. Eventjes stil te staan en na te denken. Nee ik wil niet dat je gelijk al je geld omzet in ‘geprezen’ wijnen. Met de hakjes over de sloot is al genoeg.

In plaats van de basis c.q. kennismakings wijn van de wijnmaker / wijnproducent wil ik dat je een stapje ophoog maakt. Wel overwogen en goed doordacht natuurlijk. Neem Nederburg (lang geleden horeca special) nu bij uw .. Deze begint bij de basis en heeft daarnaast verschijnende andere lijnen.

Koop de basis en die er boven bijvoorbeeld foundation . Proef ze naast elkaar of na elkaar ongeacht de volgorde!! En proef het verschil.

En vooral als je bezig bent met je wijnstudie. Online via wijntraining bijvoorbeeld/ natuurlijk. Dan merk je de verschillen. Beginnend als Swen 1 of verder op Swen 2. Zelfs de hoogste titels in wijn blijven proeven. En blijven vergelijken.

Tuurlijk kan je drie flessen wijn halen prijs/kwaliteit top voor een tientje. Voor dat ene tientje heb je ook een geweldige fles wijn die je van je sokken blaast. Dus aan jou de keuze. Ga je voor vele glazen goed gemaakte wijn. Of ga je voor dat wow effect. Met geweldige neus, vele smaken en verschillende nuances.

Laat het weten welke wijnen je naast elkaar hebt gezet hieronder in het reactieveld. Niet alleen voor mij, zeker voor alle andere wijnstuderende wijnliefhebbers. Welke wijnen zijn top? En welke kan je laten liggen.

Ik ben benieuwd?

Ps. mocht je afvragen wat er nu in mijn glas zit, Biologische wijn van Neleman.

You can only judge what you have tasted.

Advertisements

One thought on “Goede voornemens

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s