Met je neus in de lucht

Standard

Met je neus de lucht in
Je zult denken, gaat dit over arrogante wijnproducenten die altijd de beste wijn maken, of de arrogante wijnverkopers die de beste wijn verkopen… maar nee, daar wilde ik het  niet over hebben.

Ik wil samen met jou de reis maken door het land van geuren, gewoon lekker de neus in de wind en kijken wat je vindt. Ik vind dat altijd heerlijk, neusje omhoog en fietsen maar. Vooral de contrasten in de geuren op die me tegemoet komen… Denk aan een warme zomer middag, de geur van bloemen en planten. Zelf rommel ik dan een beetje in de tuin, kijk en ruik de rozemarijn, probeer de mint te temmen en natuurlijk te ruiken, steek de rucola stekjes tussen de tegels uit en adem de bloemen intensief in, smaken trouwens ook heel goed! Wat ik ook vaak doe is geef de planten is een flinke aai over de bol, laat het aroma los en kan je met volle teugen genieten van de salie, bonenkruid, lavendel of citroenmelisse.

Een zomerse bui
En mocht je net als mij ’s avonds een keer naar huis fietsen gooi dan die neus de lucht in en je weet gelijk wat er is gebeurt. Drie huizen verder wordt er geschilderd, de buurman achter is aan het barbecueën en de gemeenten heeft het gras weer gemaaid.  Of wat dacht je van de geuren na een zomerse bui, lekker dat weemoedige en aardse wat zich dan verspreid.

Nu zijn er ook wel van die momenten dat het neusje iets minder hoog gaat.
Zo is het niet aan te raden bij de gemeentelijke honden uitlaatstrook, je snapt hopelijk wel waarom. En mocht je toevallig in de stad lopen, vermijd dan overdadig ruiken in en om de parfum winkels, dit kan namelijk enkele bijwerkingen hebben zoals misselijkheid  op de nuchtere maag of lichte hoofdpijn omdat de hersenen alle honderden geuren willen opslaan.

Gewoon lekker ruiken
Ik wil je daarom uitnodigen om het neusje in de wind te steken, gewoon lekker te ruiken wat er om je heen gebeurt. En als je dan toch fanatiek aan het ruiken ben pak een mooi glas wijn. Ik denk bijvoorbeeld aan de Condrieu of Madiran.  Ruik, geniet en drink met mate!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s